Monday, October 26, 2009

CUTTING IT SHORT


Pentru ca mi-am aerisit un picutz capsorul, la o tura scurta prin oras cu masina, mi-am adus aminte ca voiam sa fac de ceva vreme, asa... o scurta trecere in revista, a fabulosului (NOT!) an 2009, pentru mine, chiar daca mai sunt inca 2 luni in care mai pot face...o..., multe tampenii...!. Asta ca sa inteleg si eu daca am sau nu motive sa sufar de anxietate temporara. Si pentru ca mi s-a si recomandat anterior de catre cineva sa vizitez un psiholog....iote(o sa dau si note: 1-Laim, 5-Excellent:

1. Cariera: -NOTA 1*
Mi-am dat demisia, m-am mintit ca inca mai am un job, am trimis cv-uri in valuri ,am apelat, calcandu-mi cu nesimtire pe nemasuratul meu ego, pana si la serviciile PCR (pile,cunostinte, relatii, pentru necunoscatori).A fost musai sa angajez si un avocat, ca la noi numa asa se poate, am fost la 3 interviuri, am dat vrabia din mana pentru cioara de pe gard (DE 2 ORI!!!!), am incercat sa ma fac distribuitor Avon, m-am gandit sa vand custi de catei (personalizate!), hand made, am facut studii de piata, planuri de afaceri, mini planuri de afaceri...: rezultat: UN MAAAAAAAAARE FAS! Au trecut 7 luni si inca n-am job. Nici somaj (Ca doar mi-am dat demisia...) Da e misto. Am rate si datorii. Mi-ar place sa lucrez la Renault in Franta si aia sa ma ameninte ca ma trimit la munca in Romania :)

2. Dragostea: Nota 5 mai dragelor si dragilor, 5 .(ca sa compensez)
Pfoa....greu...pai cu dragostea...e cam asa: sexul e o costanta. Cu foarte rare exceptii, o constanta bestiala. Mi-am implinit si fantezia "lesbi",am avut fantezii proaspete, usor disturbing cu un prieten f apropiat..(not funny, pentru ca e ridicol de jenant sa te trezesti uitandu-te involuntar la slitul unui amic caruia i te adresezi cu "dude", "bro", "buddy" ); am redus activitatile...."solitare" la 3-4 maxim pe saptamana (Go me!) si sunt gata sa renunt la Private Spice...Per ansamblu...la capitolul asta stau bine...

3. Sanatatea: Nota 4( pentru bube si ciocolata)
Am evitat cu maxima agilitate (PROTV STYLE)flagelul ucigator, dezastros si nemilos al virusului gripei "porcoase", in mod f simpu: n-am prea iesit din casa ca mi-a fost frica de criza.... De racit...pas; picioare, maini cap sparte...never have been my thing; am luat in schimb ceva bube de la strand (PLM!!!de-acu doar la piscina pe care mi-o voi instala eu singura, in regim DIY la vara, fix in balcon (ca e maricel..., langa gratar (sa crape vecini de ciuda ca sunt asa fina si de bon ton)...da' au trecut cu crema intr-o saptamana. Fro doua alergii, dar asa... mild...la ciocolata (doar in perioadele de maxima depresie,ca deh...orice muierusca dornica de endorfine artificial induse).Am facut chiar si sport ocazional:D

4.Prieteni...NOTA...2,5- ca e prea mixed
Un bilant tare ciudat:
Am pierdut mai mult ca sigur, definitiv, 1 prieten foarte important- mostly painful)- hm ...chiar 2 daca il pun la socoteala si pe cel pe care il "fura" ca o harpie neiertatoare viitoarea nevasta...(care btw e o dulcica:D) ; am castigat si pierdut in mai putin de juma de an unul surprinzator din toate punctele de vedere (flacarile care ard repede, se sting repede, se pare); am recuperat 2 prieteni vechi pe care ii credeam cam... pierduti forever; am avut niste dubii cu sentimentele mele fata de vreo 2 (noroc ca m-am edificat la timp, mi-am dat doua palme si-am revenit la normal)..Cert acu e...ca plang pentru cei pierduti si de nerecuperat (for sure...one too many :( ),indiferent de cauze; ii strang in brate tare-tare pe cei regasiti cu promisiunea ca nu le mai dau drumul si in fine ii ridic in slavi pe cei care mi-au fost indiferent de situatie, alaturi si care inca imi sunt la fel de apropiati, aia putini, cum sunt ei, pentru ca din punctul meu de vedere,depun o munca uneori inumana: sa ma suporte si sa ma iubeasca fix asa cum sunt eu,la fel de neconditionat cum o fac si eu, pe mine.

5. Altele:
M-am lasat de vreo 2 ori de fumat: o data 1 spt, o data 2....Cred ca mai incerc o tura anul asta (3's a charm, no?)...Am invatat sa fiu mai ordonata si mai calculata. Am invatat ca detaliile conteaza. Am invatat ca daca vreau neaparat sa fac ceva, pot. Am citit o gramada de chick-lit, am renuntat la stiri/politica/bursarit/stres. Mi-am adus aminte ca mai si gandesc si ca stiu sa scriu. Am purtat rochite si mi-am adus aminte ce placut e sa fii copil si cat de important e sa stii sa te bucuri de maruntisuri.Am stat in tatele goale la plaja (nu f destept din partea mea...da a fost liberating), am adoptat o bagaboanta si i-am dat casa, am redescoperit ce mult ador sa gatesc si cat de placuta poate fi o seara cu prietenii, in care sa bei gin toniic si vorbesti despre orice si sa razi cu lacrimi pana te doare stomacul. Am invatat sa schimb sigurantele la masina si sa tai cu fierastraul ala mare pentru lemn. Am vizitat vreo 4 bebelusi simpatici foc, m-am dat...in sfarsit cu bicicleta pe care o aveam de vreo 3 ani, in stare nou-nouta (rusine sa-mi fie, stiu!). Am jucat basket si biliard.Mi-am cumparat lenjerie intima pentru juma de viata, de mult mai multi bani decat imi permiteam. Am invatat ca un prieten la distanta pe care nu il privesti in ochi mereu, te judeca mai putin, indiferent ce ai face si ca doi oameni pot trece peste orice necazuri mai usor, daca o fac impreuna...Pentru astea toate, imi dau NOTA 5*.

Concluzionanad...una peste alta, a fost un an greu de tot.Dar cred ca (l)-a(m) meritat. Si mai cred, ca spre deosebire de alti ani...asta a fost unul care o sa lase urme adanci. In general. Unele de forma firelor de par albe dar si unele de forma stralucirii regasite din ochisori.
Va pup asa...mai optimist!From Toxyka...with love

4 comments:

  1. LOL.....printre mailuri, inregistrari si documente contractuale ma delectez cu cate o fraza pe juma de ora...I know ...mi-a luat o zi intreaga sa citesc asta, dar m-am amuzat. referitor la prieteni....stii tu cum e, daca ai unul adevarat in viata esti norocos..daca ai 2 esti fericit....3 deja e aproape imposibil. despre restul elaboram la un pahar de vorba.
    take care si keep in touch.
    xoxoxoxox
    Oana

    ReplyDelete
  2. tot ce ai scris se putea intampla intr-o viata. esti sigura ca n-ai gresit perioada? BTW. seamana anul tau 2009 ingrozitor de mult cu anul meu 2008 ... nu in ordine cronologica si nici in evenimente ci doar ca numar si intensitate. cateodata e bine sa faci un remember din asta

    ReplyDelete
  3. hey... foarte interesant ceea ce scrii dar ma tot gandesc ... esti oara la fel de deschisa si in viata de zi cu zi sau doar in scris... intamplator am primit linkul ,de cateva saptamani sa fie ? sincer nu stiu dar asta e alt subiect, de la niste prieteni pe vestitul si nemuritorul mess. Vad ca scrii despre prieteni, fantezii etc. Oare te privesc altfel prietenii dupa ce citesc despre viata ta more or less intima in care pe aici si pe acolo am vazut ca mai apar si ei? Intr-adevar e interesant, e un fel de din dragoste sau stupize stupize dar in format text... Ma tot intreb cand gasesc asa ceva pe net... oare sa fie un semn de singuratate sau un really really open mind? :) Poate poti sa ma lamuresti tu ...Sa auzim numai de bine !!!

    ReplyDelete
  4. funk...cu o super tardiva reactie...(cred ca trebuia sa ma clarific si eu cu mine) am ajuns la concluzia ca DA, DA mai fratioare. Asta sunt. Asta-s eu. Si blogul asta e cea mai fidela redare a mea:)

    ReplyDelete