Wednesday, October 28, 2009

VOTE FOR THE STRAY!


Azi, dupa multa vreme, am facut inimaginabilul efort de a urmari stirile si cateva dezbateri pe teme, evident politico-sociale, la TV (de ceva vreme ma uit doar la comedii si desene animate: great feeling).Nu am putut opri EFECTIV ideea care mi-a incoltit in cap....Doamne,...dar ce candidati avem...;dar ce paleta ampla de personalitati fascinante...; dar ce bijuterii nationale ascunse in figura acestor "personalitati".... Ascunse biiiine de tot..Si-atunci ma pali si intrebarea/comparatia: ce diferente sunt intre cateii vagabonzi si politicienii-candidati (presidents to be?)? ASta e ipoteza, cu datele comparative:
1. Si catelul si politicianul sunt fideli, credinciosi pana la extrem, stapanului care ii hraneste. Catelul insa nu musca niciodata mana care ii pune in farfurie. Politicianul da cu bocancul in gura. Mana care il hraneste e...guess who? electoratul...
2. Si cateii, si politicienii miros (uneori chiar ling) funduri,in ideea de a-si crea cunostinte si relatii. Cateii o fac pentru ca nu pot da laba. Politicienii pot. si o mai fac si din reflex(laba). Turismul politic e specific uman. Pardon! Romanesc.
3.Cateii naparlesc. La fel si amicii politicieni. Primii din cauze strict naturale si firesti. Cei din urma,...dupa majoritate - Si da,...ei au dat peste bot proverbului cu lupul si naravul...; chiar se poate schimba (naravul)... pe banii potriviti...)
4.Un caine care greseste, cand e admonestat, va pleca,capul. Politicianul isi va expune coaiele pe masa. Ca sa distraga atentia.
5.Politicienii traiesc in partide. Cainii in haite. Partidele variaza: pe toata lumea, cu toata lumea, dupa nevoi. Haita il abandoneaza pe cel slab si incapabil, pastrand doar "spuma" veritabila. Si nu variaza niciodata fara sa aiba un scop precis: perpetuarea. Principiilor.
6. Cateii iubesc neconditionat si in aceeasi masura, copiii, tinerii, adultii, batranii,bancherii, somerii si pensionarii, rromii, evreii, afro-americanii, asiaticii,heterosexualii si homosexualii, slabii, grasii, uratii, frumosii, frustratii, idiotii, genialii si eroii, vagabonzii si lorzii... Politicienii se iubesc pe ei si cu siguranta nu si-ar da viata pentru nimeni.(probabil sunt atat de "self-suficient" incat nu si-ar da-o nici macar pentru ei insisi.Ba da. Poate daca ar fi pe bani...)

7.Cateii latra, schiauna sau urla doar atunci cand au motive sa o faca. Politicienii fac toate astea,verbal. Pentru ca pot.

8. Cateii fac caca discret, in locuri precise, cand simt nevoia. Politicienii "se caca" live. Peste tot. Mereu.

9. Cateii urasc matzele. Politicienii le fut si le fac dup-aia ministri.

10. Probabil ca dintr - un 1 000 000 de catei, doar unul va fi cu adevarat remarcabil in specia sa. Dintr-un 1 000 000 de oameni doar unul va fi cu adevarat politician.

Tragand linie,ca la problemele de geometrie din liceu, facand un calcul...oarecum superficial, dar de bun simt, eu una concluzionez CA CAndidatii politici "umani" au asupra celor canini, doar avantajul vorbirii (vorba vine...ca daca ne-apucam de disecat discursurile politice care mai de care mai agramate....).
Prin urmare: propun ca si candidat la presedintie, Cainele Comunitar A-Politic. In cazul asta macar am avea o optiune REALA la vot si in plus Romanica ar avea sansa de a fi luata in serios, finalmente si in plus, s-ar dovedi a fi -pe plan international-, dincolo de o REPUBLICA ORIGINALA (vorba aia...cine a mai pomenit una de tip K-9?),o veritabila ilustrare si sintetizare a motto-ului nostru national (unspoken but sooo true) :
WE LOVE DOGGY STYLE!

Asa ca va indemn..: Promovati Catelul Comunitar A-politic! (CCA) Nu stiu cate semnaturi trebuie pentru a pune numele pe lista...Da vorba aia: noi romanii stim sa facem o chestie fabuloasa, indiferent de situatie: haz de necaz!

P.S> Hai ca ar fi tare sa vedeti pe buletinul de vot moaca simpatica a unui bagabont a-politic...in locul tuturor celorlalti pe care ii stiti deja! :)

4 comments:

  1. Hihihi, bine te-am găsit! :) Foarte mișto comparațiile, o analiză foarte pertinentă :)

    ReplyDelete
  2. bine ai venit Liuta! c sa zic...era atat de obvious...nun stiu cum de nu m-am prins mai repede..as fi avut o viata mai simpla :))

    ReplyDelete
  3. o...sunt sigura. as fi abandonat demult speranta de improvement

    ReplyDelete