Friday, December 11, 2009

DEEP DOWN


N-am mai scris demult. Pentru ca mi s-a zis ca sunt deprima(n)ta...Guess what? Blogul ar trebui sa fie reflectarea propriilor senzatii. Am tot asteptat sa revin la optimism...Cam greu...Nimic nou si exciting in viata mea. Pare-se ca dezamagirea e..." the new hope".Sunt o Bridget Jones to come...Inca nu fac supa albastra, dar cred ca ma indrept spre asta...
Ma gandeam ca eu am fost mereu aia care nu stie sa zica "NU",naiva care vede in fiecare om o mica raza de speranta,o sclipire de...bine,faptul ca fiecare dintre noi are ceva bun de daruit: eu sunt aia careia i s-a spus mereu: ..."ba...chiar merita sa ma iei in seama si sa iti pese de mine...Chiar sunt un om misto! O dau in bara,dar MA STII prea bine:..."deep down" sunt... altfel.." Dap! pe bune,asa o fi!E foarte valabila povestea...
Deep down, fiecare suntem altfel decat parem.Si ca sa nu starnesc controverse, am sa-mi fac mai intai o scurta auto-analiza:
Probabil ca sunt oarecum ipocrita...adica I preach, but I don't follow...Majoritatea celor care ma cunosc au presupus, cel putin la prima vedere, ca sunt aroganta,infatuata, snoaba,ingamfata,usuratica, isterica, acida si agresiva...Ca simt nevoia sa dau sfaturi, ca sunt credula si naiva, ca sunt mult prea toleranta si ca vad doar ceea ce vreau sa vad la cei din jur. Poate ca sunt, ocazional,toate cele de mai sus. Dar , asa cum suntem obisnuiti, defectele sunt mult mai usor de acceptat si vizualizat decat toate celelalte atribute.Sunt aroganta, pentru ca mi se da voie..., ba chiar sunt incurajata sa o fac. Infatuata? Doar in aparenta...Nu exista nimeni pe lume care sa ma subestimeze mai mult decat o fac eu insami...Dar e misto, ca efect social, sa trec in extrema cealalta (Cea mai buna strategie defensiva e atacul, nu?. Sunt snoaba..Pentru ca vreau sa fiu: imi place sa ma simt mai sus decat majoritatea, imi place sa stiu ca am ceva in plus fata de manelistul si pitipoanca de langa mine, ca studiul pe care l-am, facut in facultate ma face sa vad lucrurile altfel, ca mintea mea nu lancezeste intr-un vartej de nonsensuri si idiotenii...Imi place sa comand sampanie in loc de votca "Saniuta", sa beau Bordeaux in loc de "Babanu'" sau sa citesc Rushdie in loc de Pablo Cohelo.Sunt o snoaba!
Sunt ingamfata pentru ca refuz sa fiu umila. Odata cu umilinta vine resemnarea. Resemnarea e cel mai ingrat si penibil sentiment uman.Sunt "usuratica" in sens pur social, pentru ca ador natura umana, ador libertatea sexuala, libertatea expresiei si a trairilor, iubesc ideea de a experimenta si de a trai...la urma urmei, CARPE DIEM are un sens profund filosofic, nu? Nu imi place ideea de a ma conforma la nesfarsit unui sistem bolnavicios si apatic, unei lumi lipsita de spontan si adrenalina.Sunt isterica..pentru ca e musai...Ocazional izbucnesc ca un vulcan mult prea adancit in static...Ma scot din minti o suta de chestii intr-o zi(aia de dorm in trafic, vecinii care n-au somn si urmaresc pe toata lumea, politicienii nehotarati, reclamele de la tv etc...)..Ocazional, rabufnesc, ca orice om sanatos...Acida...da...pentru ca nu mai am miere sa o indulceasca..Agresiva....o singura data...foarte...de musai ca de voie buna!

Truth is...never believe what you see, never take for granted what you hear or get, always trust what you can certify by facts.

2 comments:

  1. Dacă m-aş lua după categorisirile în care sunt înghesuit de cei care mă citesc, aş oscila între a nu scrie nimic (pentru că nu-s interesant!) şi a scrie mai mult (pentru că sunt interesant!). Exact asta fac: scriu mai mult decât nimic şi mai puţin decât aş dori!

    ReplyDelete
  2. Bravo ţie!
    Măcar nu te dai pe după leuştean, cum se zice.
    De-ar fi mai multe femei ca tine în România, poate ne-ar fi mai bine şi mai uşor în multe privinţe!
    Mi-a făcut plăcere să-ţi citesc blogul! :)

    ReplyDelete