Wednesday, October 14, 2009

I AM THE FREAKIN" LITTLE ENGINE THAT COULD!"!


BOOOn deci sa purcedem: mi-a traznit saptamana trecuta prin cap ideea de a face o cusca pentru o catelusa bagaboanta de p-aci de pe strada. (Deh, nu e chiar bagaboanta...ca am botezat-o, sterilizat-o, spalat-o si adoptat-o in regim poli-familial :) Anyhu...ce m-am gandt eu...ca doar vine iarna si nu pot lasa biata catea sa doarma in strada ca homeleshii, acu ca e certified byatch: ian sa ii fac eu o cusca. Cat de greu poate fi? Doar google e plin de "HOW TO...orice" . va zic eu: Bullshit! Ori n-am stiut eu sa caut, ori numai barbatii contruiesc asa ceva. Tot ce am gasit au fost "planuri", "schite", desene tehnice, kkturi. Asa ca am inchis calcu si ochii si m-am gandit. Pasul 2. Materiale:
Cand am mers la Praktiker sa caut materiale, conversatie cu baietii de la raionul "materiale de constructii" la care ma voi referi cu denumire de "BP", in continuare:
BP: consternati si partial zambind ironic pe sub mustata - mai mult sau mai putin reala- : "Dar..., un plan de constructie, o schita, aveti???"
Eu:Nu, frate, n-am...! Da la ce dreaq imi trebuie?
BP: "Pai de unde stiti cat material, cate placi, cati m2...?"
Eu: Da o placa d-aia mare cat e?
Bp(neincrezatori si ironici in continuare): Pai trebuie sa o taiati...
Eu: Am fierastrau..
Bp (deja exagerau..ii umfla rasul) : Nu luati mai bine una gata facuta?
Eu (furioasa): E CRIZA!!!
Am plecat.Isterica. M-am oprit la magazinu cartierului. Erau acolo doi copii la vreo 8-9 ani...ZIce unul: Stiu eu cum sa faceti! am facut multe d-astea cu tata! Multam' pustiu'!
M-am rugat de vecinii care isi fac acu acoperisul sa imi dea, contra Cola, deseuri de la acoperis: sipci,placi...whatever. Cuie aveam, ciocan aveam, am facut rost si de fierastrau, d-ala profi, maaaaaaaare ptr lemn, din desene animate. Si m-am apucat...o sa pun si o schema practica ptr femeile ca mine:) Si am facut-o fratilor: mi-a luat 2 zile, cu tot cu taiat (clasic, CU FIERASTRAU MANUALpe caprior), batut cuie (MANUAL),vopsit, izolat, acoperit, si normal, cause I'm a girl, cu decoratiunile de rigoare...Si desi pe toata perioada, cat am fost afara, mesterind femeieste, n-am auzit decat " Dar nu ati gasit un barbat care sa faca asta?" (cam de 5 ori),..."Ar trebui sa.." ( de vreo 4),"ce frig e afara" ( de vreo 10-cu referire la sfarcuri evident), bai nu am renuntat, desi parca imi venea la un moment dat :). Vecinul a pariat contra mea, ca cica ma dau batuta pana sa o termin...Imi datoreaza o bere :D. Am terminat-o. Zilele astea o sa va pun si poza-marturie (daca n-o fura careva:)de simpatica ce e; desi imi vine greu a crede pentru ca e taaaaaaaaaaare grea si maroaca (pot sa ma mut si eu in ea daca ma "face" banca la ipoteca...) Deocamdata pun cateaua..:)O cheama LEXI

Costuri: SCANDURA+ SIPCI (piloni...?!)- Una sticla de 2 l Cola (de-aia vero, nu facaturi):5 ron
Cuie: 4 ron
Vopsea: 12.5 Ron
24 placi polisitren: 15 ron
Sindrila impermeabila: 60 ron
Satisfactie: priceless
Cost total 96.5

- Pe bune nu inteleg de ce dreaq se complica atata barbatii...-dar cred ca ii face sa se simta speciali daca deseneaza schite..:)

P.s.: m-am julit rau la dejte pana am invatat sa folosesc corect fierastraul, dar ce emai rau e ca Lexi refuza cu incapatanare sa locuiasca in Prima casa

4 comments:

  1. u're very gifted in writing stories...may be at a certain point in the future u'll publish all the stories in a magazine ;)

    ReplyDelete
  2. Pot sa te iau acasa ? Mama ar fi foarte incantata sa te stie :)

    ReplyDelete
  3. :) Mama ta are nevoie de ceva handy work around the house?:)

    ReplyDelete
  4. Mama mea ar fi incantata sa iti fie soacra.. si eu as fi incantat sa va vad pe amandoua la cafea dimineata.Lasa Toxicutzo... muncesc eu pentru amandoi ;)

    ReplyDelete